´Het kerstdiner is voor veel mensen de belangrijkste maaltijd van het jaar. Geweldig dat we daar met het team van keurslager Joosten een bijdrage aan mogen leveren.´ Reinout Joosten kijkt uit naar het slot van dit jaar en heeft alvast een primeur voor 2018.

 

De eerste bestelling voor Kerst is al binnen en de komende weken zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. De verse en ambachtelijk bereide vleesproducten van Joosten, afkomstig van betrouwbare leveranciers uit de regio, zijn populairder dan ooit. ´Een aantal grote vleesschandalen heeft consumenten kritischer gemaakt´, verklaart Reinout. ´Ze willen de herkomst van het vlees weten en de garantie dat er geen stoffen zijn toegevoegd en dat de dieren goed zijn behandeld.´

 

[BETROUWBARE KWALITEIT] De klantenkring van keurslager Joosten is divers, maar één ding hebben de klanten gemeen: een voorliefde voor verse en betrouwbare kwaliteitsproducten. Neem bijvoorbeeld de rookworst van Joosten, ´wereldberoemd´ in Barneveld en onlangs met goud beoordeeld tijdens een landelijke keuring. Ook de populaire hamburgers en verse maaltijden zijn treffende voorbeelden.

 

[SINDS 1945] Henk Joosten legde vanaf 1945 de basis voor het familiebedrijf en zoons Herman en Jan en schoonzoon Jan zetten die traditie voort. Sinds vorig jaar is de slagerij volledig in handen van Reinout, de derde generatie. Met succes: het klantenbestand groeit en de ondernemer zit vol nieuwe plannen. Voor volgend jaar februari staat bijvoorbeeld een grote verbouwing gepland. De hele slagerij wordt leeggehaald en opnieuw ingericht. ´De toonbank wordt vernieuwd en uitgebreid en voor ´klanten met weinig tijd´ komen er meer mogelijkheden voor zelfbediening´, blikt Reinout vooruit. ´En de winkel wordt een soort verstheater waar geregeld proeverijen en demonstraties plaatsvinden.´

 

[MET RECEPTEN NAAR DE WINKEL] Voordat het slopen kan beginnen, wacht eerst de drukste en mooiste tijd van het jaar. Reinout: ´De periode rond Kerst is voor ons de kroon op het werk. We kunnen dan écht laten zien wat we in huis hebben. Mensen komen met complete recepten en vragen vaak om advies. Soms slagen we er zelfs in om gerechten nóg lekkerder te maken. Geregeld krijgen we na de Kerst een foto toegestuurd met een bedankje, erg leuk.´

 

Een veelgestelde vraag: wat eet Reinout zelf met Kerst? ´Traditiegetrouw gaan we in ieder geval een keer gourmetten. Altijd leuk en lekker. En op de andere kerstdag laat ik mij verrassen door m´n schoonmoeder.´

Bestellen is mogelijk via 0342-412213 of Joostenbarneveld.keurslager.nl

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment