En de winnaar is? Zo worden de prijzen verdeeld

Donderdag gaan we opnieuw 80 winnaars blij maken. Ben jij de volgende die in de prijzen valt? Dat zou zomaar kunnen… Maar hoe gaat de prijstrekking eigenlijk in z’n werk?

Stap 1: Vouchers en codes verzamelen

Wekelijks ding je tot dinsdag 18.00 uur mee naar de prijzen van die week. Verzilver jij je vouchers na de genoemde deadline? Dan ding je mee naar de prijzen die een week later worden verdeeld.

Stap 2: Vouchers tellen

Op woensdag worden alle ingediende vouchers geteld. De aantallen zijn van belang voor de verdeling van de prijzen tussen de online deelnemers en de deelnemers die hun vouchers in de bussen hebben ingeleverd.
Voorbeeld: Stel dat er 10.000 vouchers meedingen naar de prijzen, waarvan 75 procent online is geactiveerd. Dat betekent dat 75 procent van de 80 prijzen wordt verdeeld onder de online deelnemers en 25 procent van de prijzen onder de mensen die hun vouchers in het centrum hebben ingeleverd.

Stap 3: Winnaars trekken

De verhouding tussen online en offline winnaars is bekend. Nu is het tijd om de winnaars te trekken. De computer selecteert de winnaars uit alle online deelnemers. De overige winnaars worden gegrabbeld uit een grote bak vol ingevulde vouchers.

Stap 4: Prijzen verdelen

We hebben 80 winnaars. Hoog tijd om de prijzen te verdelen. We hebben een lijst met winnaars en een lijst met prijzen. De computer husselt alles door elkaar. Het resultaat: de uitslag.

Stap 5: Winnaars blij maken

Donderdag om 13.00 uur maken we de winnaars bekend via Barneveldse Krant.nl en Decemberactiebarneveld.nl Het overzicht wordt ook afgedrukt in de krant. Alle winnaars krijgen per email persoonlijk bericht.